Allt om att låna pengar online

Kreditupplysning - så fungerar det

2016-02-09 Några vanliga frågor från våra kunder angående kreditupplysningar är om vi alltid inhämtar en kreditupplysning när man ansöker om kredit och om vi i så fall skickar hem en kopia på kreditupplysningen.

Tar ni alltid en kreditupplysning?
ViaKredit hämtar alltid en kreditupplysning i samband med ansökan om kredit. Är du återkommande kund gör vi bara en uppdatering. Det betyder att vi kontrollerar om det finns några förändringar jämfört med den föregående kreditupplysningen, t.ex. gällande folkbokföringsadress, betalningsanmärkningar, taxerad inkomst osv. Om det finns nya uppgifter inhämtar vi en ny fullständig kreditupplysning. Därefter skickas en kopia på kreditupplysningen till dig.

Skickar ni hem en kreditupplysningskopia?
Kopior av kreditupplysningar som hämtas av ViaKredit skickas ut av företaget Kivra. Företaget erbjuder en kostnadsfri digital brevlåda där du även kan ta emot post från företag, organisationer och myndigheter. Det är ett bekvämt och miljövänligt sätt att snabbt ta emot information och brev som annars skulle skickas med vanlig post. Läs mer om hur du aktivererar din elektroniska brevlåda här: https://www.kivra.se

Om du är ansluten till kivra.se skickas en kopia på kreditupplysningen elektroniskt, i annat fall skickas den med vanlig postgång. När den skickas elektroniskt kommer du att motta ett e-postmeddelande eller ett sms med information om att någon har tagit en kreditupplysning på dig. För att kunna ta del av informationen behöver du logga in på kivra.se inom 4 dagar, annars skickas kreditupplysningskopian hem till dig i pappersform istället.

Öppettider

Vardagar: 8:30 - 17:00
Lördagar: 10:00 - 16:00