Allt om att låna pengar online

Att tänka på vid finansiering av bilköp

2016-02-08 Att ha en egen bil underlättar vardagen för många, men medför även högre kostnader. När du ska köpa en bil, är det därför viktigt att välja rätt. En nyare är oftast dyrare, men samtidigt minskar risken för utgifter för reparationskostnader. Många köpare har inte möjlighet att finansiera hela bilköpet utan att ta ett billån. Det är inte självklart att få ett billån beviljat. Är du studerande, har väldigt varierande inkomster eller har haft många betalningsanmärkningar kan du få avslag på din ansökan om billån. Då måste du spara ihop till bilen själv. Däremot finns det fler alternativ för dem som endast saknar en mindre summa till ett bilköp.
Om du är i stort behov av en bil eller om det finns många potentiella köpare som är intresserade av samma bil kan det hända att du behöver genomföra affären snabbt utan att hinna sälja din nuvarande bil, spara pengar eller vänta på lönen.
Behöver du snabbt finansiering till en mindre del av köpesumman eller kontantinsatsen, kan du välja att istället ansöka om till exempel ett mindre kreditlån eller en så kallad kontokredit. En kontokredit kan vara ett smidigt komplement till ditt billån och hjälpa dig genomföra ditt bilköp snabbare. ViaKredit erbjuder kontokredit upp till 20000 kr direkt på nätet med snabb utbetalning. En kontokredit kan vara en utmärkt lösning om du vet att du emellanåt har tillfälliga behov av kapitaltillskott. Med ViaKredits kontokredit får tillgång till en flexibel kredit som du kan använda även till andra ändamål, avbetala långsammare och ha möjlighet att ansöka om att få kreditlimiten utökad vid behov.
Kom i håg att kontrollera om säljaren faktiskt äger bilen och att den redan är fullbetald. Annars kan du bli tvungen att lämna ifrån dig bilen till den rättmätiga ägaren som tidigare finanserat bilen. Det kan röra sig om till exempel en bank eller ett annat kreditbolag som beviljat billån till den tidigare ägaren.

Kredit till billån

2016-02-08 För att köpa en bil behövs pengar till en kontantinsats.  Enligt gällande regler ska du betala minst 20 % av priset kontant. Om du hittar en bil som passar dig, men saknar tillräckligt med pengar till kontantinsatsen kanske du funderar på andra alternativ, t.ex. en inbytesbil. Ibland täcker en inbytes bil värdet på hela kontantinsatsen som behövs, ibland inte. 

Öppettider

Vardagar: 8:30 - 17:00
Lördagar: 10:00 - 16:00