Allt om att låna pengar online

Kredit till billån

2016-02-08

För att köpa en bil behövs pengar till en kontantinsats.  Enligt gällande regler ska du betala minst 20 % av priset kontant. Om du hittar en bil som passar dig, men saknar tillräckligt med pengar till kontantinsatsen kanske du funderar på andra alternativ, t.ex. en inbytesbil. Ibland täcker en inbytes bil värdet på hela kontantinsatsen som behövs, ibland inte.
Om det är nödvändigt att genomföra bilinköpet skyndsamt, utan att hinna spara till kontantinsatsen, kan det därför bli nödvändigt att ansöka om finansiering till billånet. Beroende på hur stort belopp som saknas till kontantinsatsen, kan du välja olika lösningar för hur finansieringen ska genomföras.
Är det endast en mindre summa pengar som du saknar till kontantinsatsen kan du överväga ett kreditlån. Finansieringen kan då till exempel bestå av ett större billån som finanseras genom bilhandlarens samarbetspartners eller genom banklån, samt ett kreditlån som komplement till kontantinsatsen. Ett kreditlån ger dig en större flexibilitet än ett vanligt mindre lån eftersom det ger möjlighet att använda mer av den beviljade krediten vid behov. ViaKredit kan hjälpa dig med ett kreditlån om du köper bilen privat och bara behöver lite extra pengar. ViaKredit erbjuder flexibla kontokrediter upp till 20000 kr. Det är kostnadsfritt att ansöka och du betalar bara för den del av krediten som du väljer att utnyttja.
Tänk på att ha flera billån kan innebära att kostnaderna för bilen kan bli högre och att du betalar mer i räntor och eventuella avgifter. Därför är det viktigt att jämföra kostnaderna för olika finansieringsalternativ. Förutom själva lånekostnaden behöver du räkna med kostnader för skatt och försäkringar, bränsle, eventuella reparationer och underhåll, parkeringsavgifter, vägtullar, vinter- eller sommardäck mm. Därför är det viktigt du verkligen planera din ekonomi noga för att ha råd med bilen.

Att tänka på vid finansiering av bilköp

2016-02-08 Att ha en egen bil underlättar vardagen för många, men medför även högre kostnader. När du ska köpa en bil, är det därför viktigt att välja rätt. En nyare är oftast dyrare, men samtidigt minskar risken för utgifter för reparationskostnader.

Öppettider

Vardagar: 8:30 - 17:00
Lördagar: 10:00 - 16:00